top of page

Ősszel is két keréken!


Igaz, már beköszöntött az ősz, azonban a legtöbb helyen még nyárias idő van. Sokan sétálunk a parkokban esténként, de belegondoltatok már, hogy egy kis erőbefektetéssel mennyivel jobb élményt tudtok szerezni magatoknak és a családotoknak? Télen sajnos a ,,süllyesztőbe” kerülnek a ,,drótszamarak”, ezért ameddig tudjuk, használjuk ki a lehetőséget, és tekerjünk egyet. Hogy miért éri meg? Íme néhány érv a kerékpározás mellett!


Gyors

Ha sietős dolgunk támad, sokszor a gyalogos tempó nem elég. Viszont ha van a háznál egy kerékpár, pattanjunk fel rá, és nem kevés időt tudunk lefaragni! A legtöbb helyen már rendelkezésre állnak biciklitárolók, s ha felszerelkezünk egy alkalmas zárral, biztonságosan kiköthetjük kerékpárunkat, és már roboghatunk is tovább.


Olcsó

Igaz, ez nem minden esetben igaz, hiszen bizonyos kerékpárok igen borsos áron kaphatók. Azonban! a választék roppant nagy, így az árak is igen széles spektrumban mozognak, így szinte bizonyos, hogy mindenki megtalálja a pénztárcájához passzoló kétkerekűt! Merjünk rá költeni, hiszen tudjuk, hogy meg fog térülni!


Környezetbarát

Említeni sem kell, hogy az általunk kilélegzett csekély mennyiségű szén-dioxidon kívül szinte semmilyen más, a környezetet károsító anyag nem kerül kibocsájtásra a kerékpár használata közben. Esetleg még tekinthetjük a vajmi kevés olajat, amit az alkatrészek kenésére használunk, de az szintén elenyésző. Egy jó kerékpárt pedig nem kell gyakran cserélni, így ebben a tekintetben is roppant környezetkímélő!


Egészséges

Mármint nem a biciklink, hanem mi leszünk azok, ha ezt a közlekedési módot használjuk! Az egyik legkiválóbb edzésmód a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzésére vagy esetleges tüneteinek enyhítésére. Ugyanakkor fejleszti az izomzatot, növeli a tüdőkapacitást, segít levezetni a stresszt, átmozgatja az ízületeket, fejleszti a reakciós készségeinket. Természetesen minden esetben konzultálunk orvosunkkal, mielőtt belevágunk ebbe a ,,műfajba”, hiszen lehet olyan betegségünk, ami nem teszi számunkra lehetővé!Kíváló program

Akár egyedül, akár családdal, barátokkal, unokákkal, fantasztikus élményt nyújthat számunkra, ha felpattanunk és tekerünk egyet! Akár a városban, akár a természetben, szervezhetünk kereékpáros kirándulásokat, ahol megismerhetjük a nevezetességeket vagy az üdítő környezeti szépségeket!

Könnyen szállítható

Ha hosszú útra vagy külföldre megyünk magunkkal vihetjük egy egyszerű eszköz segítségével, amelyet a vonóhorgon könnyedén rögzíthetünk. Ezáltal nem kell megválnunk az élménytől utazás során sem! Ha vonattal szeretnénk menni, szintén nem jelent akadályt magunkkal vinnünk kedvenc kétkerekűnket, hiszen szinte az összes szerelvény rendelkezik kerékpárszállításra kijelölt kocsival!Ha eddig nem bicikliztetek, reméljük, ezzel a cikkel meghoztuk a kedveteket egy kellemes délutáni, esti vagy bármely napszakban történő kerékpározásra. Manapság sok olyan hatás ér bennünket, melyek negatívan befolyásolják egészségügyi állapotunkat, így ne habozzatok, tekerjetek!Minden kedves Olvasónknak kellemes kikapcsolódást és jó egészséget kíván a Nyugdíjasok Világa csapata!


Comments


Top Hírek

bottom of page